Tarım ve Orman Bakanlığı pestisitlere ilişkin kalıntı limitlerini düzenledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Pestisit Kalıntı Limitlerini Güncelledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, yurt içinde üretilen ve ithal edilen gıdaların resmi kontrollerinde uygulanacak maksimum pestisit kalıntı limitlerinde güncelleme yaptı. Bakanlığın Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık kaynaklarına göre, güncellenen yönetmelikle yurt içinde üretilen ve ithal edilen gıdaların resmi kontrollerinde uygulanacak maksimum kalıntı limitleri revize edildi. Taze meyve, sebze, baklagiller, tahıllar, çay, bitkisel infüzyonlar ve hayvansal ürünlerde uygulanacak limitler ulusal ve uluslararası güncel bilimsel verilere dayandırıldı.

AB Standartlarına Uyum Sağlandı

Bazı gıdalarda ilk kez kalıntı limiti belirlenirken, diğerlerinde ise limitler düşürüldü. Bu sayede Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyum sağlanmış oldu. Aynı zamanda, ithal edilen gıdalarda da pestisit kalıntı limitlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı ve AB’nin belirlediği standartlar da göz önünde bulunduruldu.

Yapılan düzenleme ile birlikte, ithal edilen gıdaların yeni kalıntı limitlerine göre denetlenerek ülkeye girişlerine izin verilecek.​​​​​​​​​​​​​​ (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir