Welcome to Our Website

Mağazadan Satın Almamanız Gereken 3 Yiyecek

Bugün size uzmanların mağazadan satın almamanızı tavsiye ettiği 3 gıdayı sunuyoruz:

1. Pastörize edilmemiş süt

Genellikle çiğ süt olarak adlandırılan pastörize edilmemiş süt , listenin başında yer alır. Patojenleri ortadan kaldırmak ve raf ömrünü uzatmak için ısıtma işlemine tabi tutulan pastörize sütün aksine çiğ süt doğal halini korur.

Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), çiğ sütün salmonella, Escherichia coli, listeria, brusella ve diğerleri gibi zararlı bakteriler içerebileceğinden pastörizasyon eksikliğinin tüketiciler için risk oluşturduğunu belirtiyor.

Gıda güvenliği uzmanları, içerdiği riskler nedeniyle genellikle çiğ süt tüketilmemesini tavsiye ediyor.

2. Çiğ filizler tehlikeli olabilir

Benzer şekilde turp, yonca ve yonca filizleri gibi ham filizler de güvenlik açısından zorluklar teşkil etmektedir. Aksi takdirde yemeklere gıda katkı maddesi olarak kabul edilirler ancak aynı zamanda Escherichia coli ve salmonella gibi zararlı bakterileri de içerebilirler.

Bir önlem olarak tüketicilere, gıda kaynaklı hastalık olasılığını azaltmak için tüketmeden önce filizleri iyice yıkamaları tavsiye ediliyor.

3. Dilimlenmiş ürünler risklidir

Marketlerde yaygın olarak bulunan önceden dilimlenmiş ürünler de gıda güvenliği endişelerini artırıyor.

” Önceden kesilmiş çiğ ürünler yemek istiyorsanız, filizlerde olduğu gibi mikro organizmalar (mikroplar) açısından da aynı riskle karşı karşıya kalırsınız. Bunun nedeni, tezgahın arkasındaki kişinin ürünü keserken ne yaptığını bilmememizdir. ve hangi prosedürleri kullandıklarını. Kanuna göre, paketlenmiş gıdaların sıkı bir prosedürden geçmesi gerekiyor, yerinde kesilen gıdaların bu zorunluluğu yok. ” diye belirtiyor uzmanlar.

Ek olarak, önceden kesilmiş kavunlar nemli ve gözenekli doğaları nedeniyle bakteri üremesine karşı özellikle hassastır.

Gıda güvenliği uzmanları, tüketicileri önceden kesilmiş ürünleri satın alırken ve tüketirken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve hastalık riskini azaltmak için uygun yıkama ve depolamanın önemini vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir